Australien

Långa sandstränder, surfare, kängurur och andra pungdjur är sådant som ofta för tankarna till Australien. Men Australien är mer än bara typiska klichéer.

 

Barriärrvet

Ett av de mest självklara turistmålen är det stora Barriärrevet, vackert beläget vid Australiens nordöstra kust. På grund av dess storlek och läge är det lättillgängligt från många städer. Cairns är på grund av sina många övernattningsmöjligheter i alla klasser och dess organiserade endags- och flerdagarsturer till revet det mest populära sättet att nå Barriärrevet. Så vad kan man förvänta sig av ett besök? En färgexplosion! Dyk ner under ytan och beundra de mest fantastiskt färgsprakande nyanser på både växter, koraller och fiskar.

Storstäder och Ayers Rock

Bortsätt från Barriärrevet är Sydney och Melbourne två av de mest besökta städerna. I Sydney råder en avslappnad atmosfär, med azurblått vatten och en innerstad som skulle ha kunnat ligga på Manhattan. Och så stränder, stränder och fler stränder.  Melbourne är lite smutsigare, lite stökigare, men med en fantastiskt pulserande atmosfär som lockar bohemer från hela världen. Skulle du hyra en bil i Australien rekommenderas en tur längs med Great Ocean Road; en väg som slingrar sig fram från Melbourne och västerut längs med några av de mest spektakulära kustremsorna I världen. Ännu ett måste på resan är naturligtvis Uluru, eller Ayers Rock som de flesta känner den som. Berget som är beläget nästan i mitten av landet är varje dag skådeplats för en fantastiskt ljuschow: Vid soluppgång och –nedgång ändrar Ayers Rock färg från djup purpur till intensiv orange.

Djupa regnskogar

I nordöstra Australien finner man Mossman Gorge som hör till Nationalparken Daintree. Överallt i regnskogen finns skyltar som varnar besökare ifrån att hoppa i parkens vattendrag. Över vajjande hängbroar och bland enorma träd kan man utforska den hemlighetsfulla regnskogen. Ett av de mest spektakulära djuren, som man dessutom har spor chans att få syn på, är sköldpaddor. De här så kallade saw-shelled turtles har en speciell talang; de kan nämligen andas genom stjärten! För en vandring genom djungeln, som ofta är ojämn och går över stock och sten, rekommenderas riktiga vandrarkängor eller minst gympaskor.

 

Sökning

Copyright © 2016 by CarDelMar Ferienautovermietung GmbH - All rights reserved.